En förstudie för att se om svenskodlade nötter kan bli framtidens vardagsmat? Svaret är javisst!
Detta projekt drev vi i utlysningen ”Framtidens Vardagsmat” från Vinnova. 1 okt 2024 – 1 okt 2025.
Rapporter
Odla hasselnötter – ”Mitt Första Hektar Hasselnötter” – beskriver hur man kan komma igång med sin egen nötodling, utifrån Håkan Wendels erfarenheter i Vollsjö. (klicka på bilden för att ladda ner som .pdf)
Kortare informationsblad
Nötter och Folkhälsa – en intervju med dietisten Lovisa IsakssonMall för Investeringsstöd för Robust Livsmedelskedja 2025 – för ett hektar nötodlingMemo – Nötter och beredskap – för CivilförsvarsförbundetNötter och folkhälsa – Informationsposter till Miljömålskonferensen om miljö och folkhälsa i Halland Nötter och folkhälsa – förenklad sammanfattning.100 Träd – odlingsförsök och online Nötforum
Presentationer
Presentation om: Nötter och Beredskap – för Civilförsvarsförbundet
Reserapport från en studieresa till sju nötföretag i Nederländerna 2025.
Vi har sökt anslag till ett EIP-AKIS-projekt ”Nötverket – kunskapscentrum för svenska nötter”, som förhoppningsvis kan börja under oktober 2025. Mer info senare…
Vi vill tacka alla deltagare i projektet, framför allt vår referensgrupp med Nordens främsta nötexperter och matsystemstransformatörer!
Projektteam och referensgrupp: Tomas Erlandsson, Vidar Brodin, Johanna Johansson, Lova Brodin, Philipp Weiss, Kristoffer Rönn Andersen, Maja Lindström Kling, Håkan Wendel, Marijke Christiansson (och Göran Christiansson som tar kortet och syns i skugg-relief).